Passa al contingut principal

Vaga general... Sí.

A la majoria de les escoles públiques del País Valencià estem en peu de guerra contra les retallades del Consell. El seu menyspreu cap a la nostra tasca educativa, el fer-nos responsable de la seua mala gestió i balafiament de recursos  i el enfrontar-nos a tota la societat pel fet que estàvem ajuntant-nos i demanant-los responsabilitats justament a ells. Quina barbaritat! Com se'ns  pot passar pel cap semblat ocurrència? 
Doncs bé, sí, ho han aconseguit. Amb tot el seu aparell de propaganda periodística han tirat a tota la societat en contra nostra. Fins i tot la meua mare em diu que com som capaços de no portar als xiquets a vore les falles, que no tindre calefacció els pares ho poden suportar, però no anar a vore les falles? Quina colla de malfeiners són els mestres! (això no ho digué ella per caritat humana cap al fill).
Al Consell Escolar els pares estan en contra de les mesures de pressió dissenyades pel professorat (no fer activitats fora del centre o excursions de caire lúdic). Els importa poc el que es faça dins l'aula mentre els cuidem a la canalla, però cal portar-los d'excursió, que ja han tragat prou en no disfressar-los per Carnestoltes. Encara no teniu clar quina és la principal raó del fracàs escolar al País Valencià? Jo sí, però ja vos parlaré d'això en un altre post.
Jo faig la vaga, i tu?
Per altra banda trobem un altre grup de pares que han recolzat i entés des del principi que açò també va amb ells i sobretot amb els seus fills i filles. Saben que la manca de inversió d'ara portarà conseqüències futures i una preparació pitjor per les generacions vinents. És esta una de les principals raons per la qual els professors no podem romandre a les aules el 29M com si res d'açò anés amb nosaltres.
Obviament hi ha moltes més raons per fer la vaga general, ja que aquesta reforma laboral del govern de Rajoy ens farà més pobres, crearà més atur, més inseguretat laboral i dona més mànega ampla a l'hora d'acomiadar als treballadors. Raons que potser no ens afecten directament ara als professors funcionaris de carrera, però sí als nostres companys interins i als futurs mestres. A més, açò és una primera pedra i una senyal del que passarà en un futur pròxim amb un estatut del funcionariat on s'arreplegarà l'acomiadament de treballadors tinguen o no oposició. Tot és justificable per tal de seguir retallant per pagar la ineptitud dels polítics davant d'esta crisi.
Vaga general, doncs sí. Ens juguem molt i jo personalment vull ser coherent amb mi mateix i encara que Conselleria s'estalvie els 100€ que em trauran per fer demà vaga, paga la pena. Almenys que me'ls lleven perquè jo vull i no per decret llei per tal de pagar les despeses produides pels grans esdeveniments fets sense cap mena de planificació seriosa i sols per fardar.

Comentaris

  1. Els sindicats ens han posat entre l'espasa i la paret. Deurien haver consultat als treballadors abans de fer una vaga general, que per a ells és un dia de festa i l'única manera que troben de justificar els sous. Moralment ens sentim obligats a fer-la, però amb totes les retallades que ens han fet a nivell de sou, deurien haver buscat altres maneres més ingenioses de protestar. A més Conselleria segur està aplaudint-nos amb el que s'estalviarà.

    En educació estem protestant des de fa ja mesos i no s'ha tingut que recòrrer a cap vaga, i ens han sentit igualment.

    ResponElimina
  2. Bàsicament estic d'acord amb tu. De fet ens han sentit tant des de Conselleria que ara estan fent una venjança cruel amb els mestres, i no precissament per retallades del sou (que també)si no tirant-nos per terra i humiliant-nos. el pitjor de tot és que estan aconseguint que ens radicalitzem més en contra d'ells i les seus mesures populistes i anti-educatives.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

"Fatxa" de Jason Stanley. Un llibre per a llegir amb el llapis a la mà.

Hui òbric el meu blog per a opinar una altra vegada sobre un llibre. El seu títol original és "How Fascism Works" i s'ha traduït al valencià com " Fatxa ". El seu autor és Jason Stanley.  Portada del llibre Cal dir que aquest llibre el descobrisc mitjançant fotografies on diversos polítics l'usen com a recurs visual durant les contestacions en seu parlamentària davant de l'extrema dreta. Però sense la conjuntura actual i deriva política que tenim mai hauria començat a llegir-lo. Tanmateix, la seua lectura l'he compaginat  amb altres llibres, cosa que no solc fer quasi mai, a conseqùència de la seua rellevància i necessitat per fer analogies dels exemples que posa amb la realitat que tenim a Espanya i al nostre País Valencià sobre les polítiques feixistes. Aquest assaig està escrit per Jason Stanley (1969), professor de filosofia a la Universitat de Yale (EUA) i doctorat a la Universitat d'Oxford (Anglaterra) a més de ser escriptor habitual dels p

Circular pels pares d'alumnes

Estimades famílies: L’assemblea de mestres del centre, després d’haver analitzat les mesures per a la reducció del dèficit a la Comunitat Valenciana, i davant de les retallades que afecten a l’àmbit educatiu, vol manifestar-vos que: Els sectors públic d’ensenyament i sanitat, en contra del que en un principi es va manifestar, pateixen una greu retallada pressupostària, que afectarà directament als usuaris, que no són altres que els ciutadans en general i l’alumnat en particular. De quina manera van a afectar les retallades a la nostra escola pública? De moment, i per al present curs, els centres ja hem patit: •Una rebaixa per que fa a la quantia de les beques de menjador concedides, abans totes cobrien el 100% de les despeses, i en l’actualitat se’n han concedit tres categories: el 100%, el 70% i el 40% del total de les despeses. •Les reduccions de plantilles a les escoles: augmentant les ràtios, fent desaparèixer programes d’educació compensatòria, recolzaments i desdoblaments, acomia

Un altre curs acaba. I ja en són vint.

Ahir va ser l'últim dia del vinté curs que, com a mestre, porte des que vaig aprovar les oposicions allà per l'any 2000, encara al segle passat. No ha estat un curs qualsevol... Certament, el confinament a casa des del 13 de març fins l'acabament del curs realitzant el col·le a casa mitjançant el mòbil, les tauletes i qualsevol dels mitjans tecnològics ha estat una aventura per a la qual no hi estàvem preparats quasi ningú. Tanmateix, la resposta dels alumnes i les famílies ha estat espectacular.  CEIP CIENTÍFIC AVEL·LÍ CORMA (MONCOFA) Ha estat a més la primera promoció d'alumnes que he tutoritzat a Moncofa i això ha resultat molt especial. No ha estat fàcil tampoc desprès de 16 cursos consecutius al 2n cicle de Primària agafar alumnes de primer curs. Però ensenyar a llegir i escriure, començar a construir els conceptes i algorítmes més elementals, les normes més bàsiques de convivència i col·laboració dins de treballs cooperatius... He après en els últims