Passa al contingut principal

Circular pels pares d'alumnes

Estimades famílies:
L’assemblea de mestres del centre, després d’haver analitzat les mesures per a la reducció del dèficit a la Comunitat Valenciana, i davant de les retallades que afecten a l’àmbit educatiu, vol manifestar-vos que:
Els sectors públic d’ensenyament i sanitat, en contra del que en un principi es va manifestar, pateixen una greu retallada pressupostària, que afectarà directament als usuaris, que no són altres que els ciutadans en general i l’alumnat en particular.
De quina manera van a afectar les retallades a la nostra escola pública?
De moment, i per al present curs, els centres ja hem patit:
•Una rebaixa per que fa a la quantia de les beques de menjador concedides, abans totes cobrien el 100% de les despeses, i en l’actualitat se’n han concedit tres categories: el 100%, el 70% i el 40% del total de les despeses.
•Les reduccions de plantilles a les escoles: augmentant les ràtios, fent desaparèixer programes d’educació compensatòria, recolzaments i desdoblaments, acomiadant professorat interí.
•Un considerable retard en el cobrament de les despeses de funcionament del centre.
•Un considerable retard en el cobrament de les beques de menjador, la qual cosa implica el no poder pagar a les empreses subministradores dels menús i “cuidadores” i per tant existeix la possibilitat de tancar el servei de menjador de l’escola.
A tot açò, tal i com indiquen les últimes informacions, cal afegir la possibilitat futura de que:
•La supressió del Bono-llibre que gaudíeu les famílies.
•Eliminació de la puntuació que dóna el consell escolar dels centres per a la concessió de les beques de menjador.
•Eliminació del barem d’estes beques, la puntuació per ser família monoparental.
•No es cobreixen les baixes del professorat, no enviant substituts per a impartir classe als vostres fills i filles.
Tot el referit, junt amb el greu perjudici per a les condicions laborals del professorat que es plantegen al Decret/Llei 1/2012 de 5 de gener, ha provocat unes mobilitzacions i l’aplicació d’unes mesures a les que ens adherim com a mestres. Les mesures són les següents:
•Realització de manifestacions a la porta de l’escola i també de caràcter general a Castelló.
•Supressió temporal de totes les activitats extraescolars fins que es solucione la situació, per exemple Carnestoltes, excursions, Dia de La Pau, etc.
•Totes les reunions amb les famílies, individuals o generals, es faran de 12 a 13 hores.
•Es penjaran pancartes reivindicatives a les façanes de l’escola.
•El professorat vestirà amb roba/samarretes negres els dilluns o dijous en senyal de protesta, així com altres propostes a les que puguem adherir-nos posteriorment.
Demanem el vostre suport i comprensió front l’aplicació d’estes mesures davant d’uns fets que considerem maltracten l’educació i escola pública que és de tots: mestres, pares i alumnes.

ASSEMBLEA DE MESTRES DEL CEIP CERVANTES-DUALDE (BETXÍ)

Comentaris

  1. Be Raul, tu i jo discrepem en molts aspectes, no es d'aquest tema del que vaig a parlar-te, es mes be del blog de Josep Canos; no publica els meus comentaris, en la entrada del catastre deurien de haver 7 comentaris, pero no se el per que, no dona el vist i plau al meu comentari, açó et pareix llibertat d'expresió? T'ho escric açí per que li ho fajes arrivar, ja que pareix que no vullga acceptar comentaris critics amb ell i les seues maneres de fer. Cada acte ens definix, i aixo fa aquest chic. El comentari no es ofensiu, simplement li parle del catastre, etc..., tinc el comentari inclus guardat, perque ja veia les actituts, i ho veia vindre, pareix que les opinions contraries cal silenciar-les, açó es el fons i les maneres d'aquest grup, el Bloc?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sé perfectament de quin post parles, aquell on està la cara del Rajoy. Jo he intentat moltes vegades entrar als comentaris i no em deixava, la pantalla es bloquejava i sols en eixos comentaris , en els altres no tenia problema e llegir-los. Ara he tornar a probar por vore si podia llegir els comentaris i ho aconseguit. He vist que dels 6 hi ha 1 meu, dos teus i 3 de Canòs. Si tu em dius que n'has escrit més i no estan potser perque haja fallat la pagina com em passava a mi i no s'hagen guardat bé o per que Canòs els ha esborrat, el blog es d'ell i pot fer el que vulga clar, però de totes formes li ho preguntaré al seu blog o pel twitter, que per cert et recomane que et faces un compter, pense que t'agradarà. No conec Canòs personalment, mai he parlat amb ell, peroò si em contesta t'ho faré saber amb un comentari per ací.
      adeu!

      Elimina
    2. Aquest es el comentari que li vaig publicar, i no va donar cap error, hem va ixir una advertencia del tipus "cuan aquest comentari siga aprobat, se publicarà":
      "Tampoc m'has contestat, molt be, veig que la trasparencia no es lo teu, veig que el parlar clar tampoc, la pregunta era simple, i ja te l'ha formulada tres voltes, no vaig a fer-ho una cuarta. Gracies per, en la que esta caent, ser tan coherent, respondre a les preguntes que et fan, que considere importantisimes per als ciutadans, com es el cas del catastre, gracies per res; be tal volta perque soc critic, veig el que dius, paraules buides, que potser tinges votants que, encara que no contestes a les preguntes que et fan, et voten; jo preferix preguntar i que me contesten, les paraules buides diuen molt d'una forma de ser, a mi m'agrada parlar clar i vore que parlen clar, crec que estas agafant lo pitjor de la politica, que es la falsetat, el anar per les rames, el no dir res, i aparentar, fer-te la victima, no eres clar ni sincer, i cuan una persona no es clara ni sincera, mal va per la vida, i ja no sols en temes politics.
      Au Josep, no deixaré de comentar, i per supost, de preguntar, encara que no hem contestes, que et vaja be en la vida, perque com a bon politic.... en fi."
      Aquest es el comentari que no m'ha publica´t, simplement tel copie açí per el simple fet de que, vist les manipulacions que fa de practicament tot, es capaç de dir cualsevol cosa del comentari. Gracies per voler preguntar-li, pero ja et dic que ixa censura que ha demostrat diu molt d'ell, per moments hem va llevar les ganes de comentar-li els temes que hem pareixen importants, pero áquest sentiment va durar sols moments, no hem fa callar ningu, i menys utilitzant censures com aquestes. Bon representant teniu els nacionalistes en Moncofa.

      Elimina
    3. Este missatge teu m'ha entrat com a correu brossa i m'he donat compter per casualitat mirant les el disseny per canviar coses de que estava alli guardat en una altra carpeta. No sé per que m'ha entrar així, no m'havia passat mai això, potser li haja passat el mateix a Canós. De tota manera li he deixat un missatge al twitter explicant-li el que m'has dit. Ja et diré si em contesta alguna cosa al respecte.

      Elimina
  2. Enhorabona per el Blog, açí sí es poden ficar comentaris sense passar per censura, com es el cas del blog de Josep Canos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies i espere poder intercanviar opinions encara que siguen molt diferents.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

"Fatxa" de Jason Stanley. Un llibre per a llegir amb el llapis a la mà.

Hui òbric el meu blog per a opinar una altra vegada sobre un llibre. El seu títol original és "How Fascism Works" i s'ha traduït al valencià com " Fatxa ". El seu autor és Jason Stanley.  Portada del llibre Cal dir que aquest llibre el descobrisc mitjançant fotografies on diversos polítics l'usen com a recurs visual durant les contestacions en seu parlamentària davant de l'extrema dreta. Però sense la conjuntura actual i deriva política que tenim mai hauria començat a llegir-lo. Tanmateix, la seua lectura l'he compaginat  amb altres llibres, cosa que no solc fer quasi mai, a conseqùència de la seua rellevància i necessitat per fer analogies dels exemples que posa amb la realitat que tenim a Espanya i al nostre País Valencià sobre les polítiques feixistes. Aquest assaig està escrit per Jason Stanley (1969), professor de filosofia a la Universitat de Yale (EUA) i doctorat a la Universitat d'Oxford (Anglaterra) a més de ser escriptor habitual dels p

Escola pública o Escola concertada?

Potser mai t'hages plantejat matricular al teu fill en una escola que no siga pública, o potser sí. Són temps difícils, temps de retallades i temps de crisi, però no sols econòmica, també ideològica. La paraula crisi significa canvi, com tots sabeu, però a voltes no es tracta d'un canvi de ideologia, més bé d'absència d'aquesta. I com deia el meu professor de història (Sr. Ballester) a l'institut: "qui diu no tindre idees polítiques, acaba sempre votant a la dreta". Actualment una gran part de gent de classe mitja-alta porta als seus fills a escoles privades o concertades, o almenys eixa és la meua percepció del casos que conec. Les raons són variades, i segons ells, argumenten que el nivell d'una escola privada no es pot comparar amb una de pública, o que volen que aprenguen en anglès, o que no volen que es barregen amb xiquets romanesos, gitanos, etc. Diuen que és impossible que el nivell acadèmic siga igual quan els mestres hem de dedicar quasi tot