Passa al contingut principal

Sense solucions, però ells "R que R".

Recorde una conversa amb un molt bon amic socialiste poc després de guanyar Zapatero les darreres eleccions front a Rajoy (este senyor és etern) i ambdos coincidíem a dir que almenys tindria quatre anys per tractar de millorar la situació que començava a esdevenir complicada, davant d'altra gent que pensava, que quina llàstima no hagués guanyat les eleccions el PP per a vore com s'aclaraven, ja que així el socialisme s'haguera assegurat el triomf al 2012 i varies legislatures més, ja que la batacada dels conservadors imaginavem seria considerable. Sí, allò era política-ficció o filosofia de bar, però no havíem desviat gaire el tir.
Al llarg de la legislatura que ara ha acabat hem vist al PP i a D.Mariano Rajoy rascar-se la panxa, fregant-se les mans cada volta que eixia una dada catastròfica sobre l'atur, la prima de risc, la vivenda, o qualsevol cosa, ja que tot ha anat de mal en pitjor, fora o no per culpa de Zapatero. Ara li toca recollir els fruits de l'arbre que no ha regat, ni abonat, però que ha deixat morir lentament amb el corresponent suplici de tots i sobretot dels 5 milions de persones que no tenen feina. Però també dels altres que encara tenint-la ens han anat empijorant les condicions laborals, fiscals i de tota mena. Gràcies Mariano.
Zapatero diuen que passarà per ser el pitjor president d'Espanya al llarg de la seua història democràtica, jo no sóc d'eixa opinió. La segona legislatura d'Aznar fou molt pitjor. En el que sí coincidirem tots és que ZP ha estat el president que ha governat l'Estat en la més nefasta época que ens ha tocat viure des de la fi del Franquisme, però dubte seriosament que Rajoy ho haguera fet milor, de totes formes ara té l'oportunitat de demostrar-ho.
No sóc un defensor del zapaterisme, ja que este home també ha comés errades d'una gran importàcia a nivell econòmic. La més forta per mi va estar donar-li a cada espanyol per via IRPF els 400€, li feren o no falta i sense fer res per aconseguir-ho. La gent del PP li critica ferotgement el Plan E (quan ells han copiat el malograt plan Confiança del malograt Camps), jo crec que si a una persona que està a l'atur li paguen per treballar millorant els nostres pobles de coses que necessiten no és tirar els diners, el que passa és que la crisi fa pareixer roïn qualsevol mesura, ja que semba que serà infinita i ho devora tot. El fet de negar  la crisi al principi també ha estat una equivocació greu i el xec bebé tampoc era proporcional a les necessitats, i haguera sigut molt millor donar ajudes fiscal a les families potenciant la natalitat com es fa als païssos més desenvolupats.
L'actual campanya electoral està resultant insustancial i sense ningun tipus de solucions (potser no en saben o no hi ha cap), com el pseudo-debat a 2 entre Rubalcaba i Rajoy (sí que és etern, sí). Un debat televisiu on el representant Popular va montar un castell en l'aire basant-ho tot en una hipotètica millora del mercat laboral i on la gent comence a trobar feina, sense dir com, ni en quin sector. De la mateixa manera nomenava el crèdit dels bancs com si estos anaren a donar-lo al partir del 20 de novembre com si els sobraren els diners. Rubalcaba per la seua banda feia el que podia, lluitava i buscava el forat per on fer-li més mal al Rajoy (sanitat i educació pública, diners pels aturats de llarga duració, IVA, etc), però ni així fou capaç de treure'l de polleguera, ja que sols tenia que aguantar com un pal, i així i tot la majoria dels enquestats digueren que va guanyar el de la barba més blanca. I jo em pregunte, va guanyar què?
L'única victoria possible per Rubalcaba és que el PP no aconsegueixa la majoria absoluta, la qual cosa la té quasi impossible el PSOE vistes les enquestes, i potser siga millor així, ja que crec que Rajoy serà el primer president d'Espanya des de la transició que no guanyarà 2 voltes seguides, encara que ja ha estat l'únic en perdre'n dues. Encara que pel nostre bé esperem siga el salvador de la patria.
Si ens hem quiexat de que el PSOE era un partit d'esquerres fent polítiques de dretes, no vull ni pensar com serà un partit de dreta fent polítiques de dreta, retallant on li molesta i tenint excuses per invertir en les empreses privades dels seus amics, ja siguen empreses de l'àmbit sanitari, educatiu o agropecuari, ara tot s'hi val. Però temps al temps, també té l'avantatge de que com tot està tant fotut li deixarem fer moltes coses, però així i tot sera la legislatura amb més vagues generals de totes. Sort per l'etern Rajoy, sense idees la sort és l'única cosa que ens pot salvar. Llàstima de sistema electoral bipartidiste.... però d'això ja parlarem.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Fatxa" de Jason Stanley. Un llibre per a llegir amb el llapis a la mà.

Hui òbric el meu blog per a opinar una altra vegada sobre un llibre. El seu títol original és "How Fascism Works" i s'ha traduït al valencià com " Fatxa ". El seu autor és Jason Stanley.  Portada del llibre Cal dir que aquest llibre el descobrisc mitjançant fotografies on diversos polítics l'usen com a recurs visual durant les contestacions en seu parlamentària davant de l'extrema dreta. Però sense la conjuntura actual i deriva política que tenim mai hauria començat a llegir-lo. Tanmateix, la seua lectura l'he compaginat  amb altres llibres, cosa que no solc fer quasi mai, a conseqùència de la seua rellevància i necessitat per fer analogies dels exemples que posa amb la realitat que tenim a Espanya i al nostre País Valencià sobre les polítiques feixistes. Aquest assaig està escrit per Jason Stanley (1969), professor de filosofia a la Universitat de Yale (EUA) i doctorat a la Universitat d'Oxford (Anglaterra) a més de ser escriptor habitual dels p

Circular pels pares d'alumnes

Estimades famílies: L’assemblea de mestres del centre, després d’haver analitzat les mesures per a la reducció del dèficit a la Comunitat Valenciana, i davant de les retallades que afecten a l’àmbit educatiu, vol manifestar-vos que: Els sectors públic d’ensenyament i sanitat, en contra del que en un principi es va manifestar, pateixen una greu retallada pressupostària, que afectarà directament als usuaris, que no són altres que els ciutadans en general i l’alumnat en particular. De quina manera van a afectar les retallades a la nostra escola pública? De moment, i per al present curs, els centres ja hem patit: •Una rebaixa per que fa a la quantia de les beques de menjador concedides, abans totes cobrien el 100% de les despeses, i en l’actualitat se’n han concedit tres categories: el 100%, el 70% i el 40% del total de les despeses. •Les reduccions de plantilles a les escoles: augmentant les ràtios, fent desaparèixer programes d’educació compensatòria, recolzaments i desdoblaments, acomia

Escola pública o Escola concertada?

Potser mai t'hages plantejat matricular al teu fill en una escola que no siga pública, o potser sí. Són temps difícils, temps de retallades i temps de crisi, però no sols econòmica, també ideològica. La paraula crisi significa canvi, com tots sabeu, però a voltes no es tracta d'un canvi de ideologia, més bé d'absència d'aquesta. I com deia el meu professor de història (Sr. Ballester) a l'institut: "qui diu no tindre idees polítiques, acaba sempre votant a la dreta". Actualment una gran part de gent de classe mitja-alta porta als seus fills a escoles privades o concertades, o almenys eixa és la meua percepció del casos que conec. Les raons són variades, i segons ells, argumenten que el nivell d'una escola privada no es pot comparar amb una de pública, o que volen que aprenguen en anglès, o que no volen que es barregen amb xiquets romanesos, gitanos, etc. Diuen que és impossible que el nivell acadèmic siga igual quan els mestres hem de dedicar quasi tot