Passa al contingut principal

Tenim consellera, ministre, director, companys...

Ho tenim pelut per tal d'aconseguir parar les mesures poc pedagògiques del Consell valencià amb la consellera Català al cap o les idees werterianes d'ajust de les despeses educatives, es a dir de les retallades. Poc hi ha que rascar davant d'estos herois del retall, i cada dia que passa, la majoria repetim allò de "mare meua, mare meua que em quede com estic". Però per nosaltres que no quede el seguir lluitant contra els defensors dels rics, de les privatitzacions i de la Merkel. Així d'eixa forma vam anar a la vaga del dia 16 de maig i a la manifestació a València i també a el dia 22 de maig vàrem acudir a la manifestació a Castelló, però la vaga...doncs no, no hem varen deixar exercir el meu dret a la vaga, m'ho varen prohibir baix amenaça d'expedient.
Sí, vaig estar de serveis mínims al meu centre quan estan establerts en quatre persones i en eren quinze treballant, i sí, quinze és més que quatre de la mateixa manera que el meu dret a la vaga quan els serveis mínims estan assegurats hauria de ser major als desitjos d'un director que ha pres part pel bàndol equivocat.
Una decisió presa davant de la negació dels companys que no secunden la vaga a complir els serveis mínims i la resposta "salomònica" del director de posar a tots dins del pot i fent un sorteig dels serveis mínims. Lamentable. La mala sort fou a més que dels quatre, tres anàvem a fer vaga. Una cosa vos dic: açò no em tornarà a passar. Mai més. Preferisc cent vegades un expedient a sentir-me humiliat d'esta manera una altra volta.
No pararem!
A la manifestació del dia vint-i-dos vaig comentar el que m'havia passat amb altres companys i per a la meua sorpresa això era la tònica dominant als centres. Quin toll! Amb la que ens està caient i els "companys" i directors fent d'esquirols, encara és més complicat trobar una eixida favorable per a l'escola que tots volem, pública i de qualitat, i per exigir més respecte cap a la nostra tasca docent i cap al nostre rol de mestres.
Malgrat tot açò, no podem oblidar que la vaga del 22M al sector educatiu ha estat la més nombrosa de la història recent, i concretament al meu centre ha estat la més secundada de totes les que he conegut al llarg de deu anys. Així doncs anem prenent conciència de la importància d'estar tots units davant d'aquest atac, sense precedents en democràcia, als serveis públics i a la ciutadania en general i al sector educatiu en aquest cas concret.
Ara vindran les supressions als centres educatius de gent que li ha costat molt arribar a treballar al seu poble o prop d'ell. Supressions propiciades per l'augment de les ràtios. Un altre colp a l'escola pública i per tant també als professionals que allí desenvolupem la nostra tasca. Dels mestres suprimits, alguns estan lluitant a les manifestacions i perdent diners fent vagues, d'altres no han perdutni un cèntim i ara volen que ens unim tots per fer programes com el "Contracta" per tal de tenir alguna possibilitat de quedar-se al centre. Toca viure estos temps incoherents on els propis "companys" diuen als mestres que fem vaga que estan fent-mos un favor quedant-se els nostres alumnes o d'altres que diuen a classe als seus alumnes que els mestres que anem a la vaga som uns malfeiners. Què t'ha paregut, morrut?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Escola pública o Escola concertada?

Potser mai t'hages plantejat matricular al teu fill en una escola que no siga pública, o potser sí. Són temps difícils, temps de retallades i temps de crisi, però no sols econòmica, també ideològica. La paraula crisi significa canvi, com tots sabeu, però a voltes no es tracta d'un canvi de ideologia, més bé d'absència d'aquesta. I com deia el meu professor de història (Sr. Ballester) a l'institut: "qui diu no tindre idees polítiques, acaba sempre votant a la dreta". Actualment una gran part de gent de classe mitja-alta porta als seus fills a escoles privades o concertades, o almenys eixa és la meua percepció del casos que conec. Les raons són variades, i segons ells, argumenten que el nivell d'una escola privada no es pot comparar amb una de pública, o que volen que aprenguen en anglès, o que no volen que es barregen amb xiquets romanesos, gitanos, etc. Diuen que és impossible que el nivell acadèmic siga igual quan els mestres hem de dedicar quasi tot ...

Primàries

Havien de ser les eleccions primàries més avançades, en temps i forma, d'Espanya donant lliçons a la resta de partits de com de guais i moderns som a Compromís, però al final no va poder ser. Quotes, cadires, egos... Demà, per fi, començarem a votar per internet als candidats que volem que ens representen a les llistes de la Coalició Compromís per a les eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig i el dissapte serà presencialment a les taules electorals que es posaran al llarg del País Valencià D'aquesta manera a Moncofa el col·lectiu de Compromís ha preparat una jornada festiva per convertir el dia 31 de gener en un aplec de militants i simpatitzants valencianistes on gaudirem tots junts d'un clima festiu amb música, paella i cervessa de la terra. També està convidat tot el veinat del poble encare que no estiguen al cens. Per la meua part romandré a la taula de les votacions controlant que tot funcione correctament amb altres companys. Paga la pena resaltar que si ...

Del roig al blau-La transició valenciana.

La història democràtica del País Valencià. El paper decisiu d'UCD i PSOE, Las Provincias i el no voler o saber mirar més enllà ens va portar a ser un territori de segona. No es va aprofitar el moment clau i ara pareix quasi impossible recuperar el terreny perdut. El naixement del blaverisme i un catalanisme mal entès i transformat en arma de doble fulla. Tot açò ens condueix a la crisi d'identitat que encara patim amb els símbols: bandera, himne, el nom de la llengua i fins i tot el nom de la nostra terra. Mira aquest documental fet a la Universitat de València i deixa la teua opinió. Potser entre tots traurem alguna cosa en clar.