Passa al contingut principal

MANIFEST EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS A BETXÍ

Benvinguts tots i totes a esta concentració en defensa dels serveis públics a Betxí. Hui 23 de febrer de 2012 ens hem concentrat tots ací per a demanar uns serveis públics de qualitat i per tal de dir prou a les retallades del Consell Valencià en educació i sanitat. Aquestes retallades que estem patint són un atemptat contra els drets i serveis bàsics d’una societat civilitzada com la nostra i que ens afecta a tots els usuaris d’una o d’altra manera. Volem reflectir que en cap cas estem atacant ningú i que com a grup, com a societat i com a afectats directes sols estem defenent els drets i avanços socials aconseguits durant molts anys i que no podem perdre tan fàcilment.
El manifest que ara anem a llegir està recolzat i consensuat per un gran nombre d’institucions i organitzacions de Betxí, com són l’assemblea de mestres i l’AMPA de l’escola Cervantes-Dualde, pel professorat de l’IES de Betxí i la seua AMPA, per l’Escola de Persones Adultes, per l’escola Infantil de Pequelar, pels treballadors del Centre de Salut de Betxí, pel personal de l’ajuntament de Betxí, pel col·lectiu de joves ADATAU i pels grups polítics municipals del BLOC, PSOE i EU.
En primer lloc, tots els grups abans nomenats i que organitzem o recolzem aquest manifest volem expressar el nostre suport als estudiants, pares i professorat de l’IES Lluís Vives a Valencià que davant les seues protestes, i que també són les nostres, han estat brutalment agredits per la policia. Demanem es detinga esta violència desmesurada i es depuren les responsabilitats.
Les manifestacions de protesta són necessàries per tal de fer vore al Govern Valencià que no es pot retallar de l’educació i la sanitat pública, i a més,  a dia de hui estos actes reivindicatius estan tenint èxit, ja que estem aconseguint amb ells que, encara que siga lentament i amb retard, s’estiguen abonant alguns deutes de l’any passat. Malgrat això els deutes continuen sent enormes com ara vos contarem i per eixa raó caldrà que continuem fent-nos sentir per a que sàpiguen que han de posar la tisora en uns altres llocs.
Així doncs, des de l’IES de Betxí es vol comunicar que:
  • Els diners que paga Conselleria d’Educació amb molt de retard serveixen per al manteniment de les instal·lacions: llum, aigua, calefacció, telèfon, reparacions de desperfectes, manteniment de fotocopiadores, etc.
  • També serveix per pagar el servei de seguretat.
  • Amb la dotació de Conselleria cal comprar material fungible i adequar les aules de gestió, d’audiovisuals, música,etc.
  • Les retallades afectaran amb l’acomiadament de professorat interí i reducció de la plantilla existent, així com el retard en la substitució dels mateixos.
  • La falta de personal docent produirà l’augment de les ràtios, desaparició de programes educatius, suports i desdoblaments.
  • L’alumnat tindrà menys oferta d’assignatures optatives.
  • Per descomptat hi haurà una disminució de les despeses de funcionament del centre.
Des de l’AMPA de l’IES de Betxí es vol recalcar la tardança en el pagament de les beques, ja que estan arribant les notificacions durant estos dies quan degueren haver-ho fet fa dos mesos. De la mateixa forma que se n’adonen del retard en el cobriment d’alguna baixa de professorat.
Així respecte a l’escola pública Cervantes-Dualde i la seua AMPA es vol deixar clar que:
  • Encara existeix un deute en concepte de menjador escolar que arriba als 15.500€ i que posa en perill el funcionament futur d’aquest servei de les famílies.
  • Les beques de menjador han sofert unes condicions més restrictives per a les famílies, i moltes d’elles han deixat de sufragar la totalitat de l’ajuda.
  • La supressió del bono-llibre causarà a les famílies una forta càrrega econòmica.
  • Es renovarà sols el 10% de les jubilacions i la tardança exagerada a les substitucions del professorat. De la mateixa manera la disminució de la plantilla de mestres prompte serà una realitat.
  • La no disponibilitat de l’escola nova pels xiquets d’Educació Infantil que no està acabada per raons econòmiques, i que a més s’ha dotat sols per a 6 classes, quan en realitat en tenim 9.
  • S’ha deixat de valorar per part de l’administració la formació continua i permanent del professorat, la qual cosa repercuteix també en la qualitat.
En referència a l’Escola Persones Adultes cal destacar que el Govern Valencià té un deute amb concepte de subvencions cap al centre de vora 30.000€ i que açò repercuteix a l’hora de realitzar menys activitats o programes com per exemple el foment del valencià on l’administració deu exactament 2.645€.
De la mateixa manera la Generalitat encara té un deute de 175.182€, bàsicament en concepte de la certificació d’arquitectes del centre EPA.
En relació a l’Escola Infantil de Pequelar l’administració autonòmica deu en conceptes d’ajudes el 40% pertanyent a l’any 2011 i que ascendeix a la suma de 20.956€.
Les subvencions pendents i destinades al Gabinet Psicopedagògic ascendeixen a més de 9.500€ i a Serveis Socials del poble a més de 20.000€. També queden pendents de pagament uns 20.000€ en concepte de material mobiliari i bibliogràfic. D’aquesta manera el total pendent de pagament per part del Govern Valencià al poble de Betxí són més de 306.000€.
Els representats a l’ajuntament de Betxí dels partits polítics BLOC, PSOE I EU acorden amb una moció presentada en el plenari del dia 15 de febrer els següents punts:
  • Retirar de forma immediata el decret llei 1/2012 de 5 de gener, del Consell de mesures urgents per a la reducció del dèficit per a la Comunitat Valenciana.
  • Obrir una veritable negociació amb els sindicats per optimitzar plantilles sense disminuir els serveis públics.
  • Reduir el deute eliminant els grans events deficitàris.

Per finalitzar, agrair la vostra presència a l’acte i donar per conclosa la concentració.
                                                                       MOLTES GRÀCIES









Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Fatxa" de Jason Stanley. Un llibre per a llegir amb el llapis a la mà.

Hui òbric el meu blog per a opinar una altra vegada sobre un llibre. El seu títol original és "How Fascism Works" i s'ha traduït al valencià com " Fatxa ". El seu autor és Jason Stanley.  Portada del llibre Cal dir que aquest llibre el descobrisc mitjançant fotografies on diversos polítics l'usen com a recurs visual durant les contestacions en seu parlamentària davant de l'extrema dreta. Però sense la conjuntura actual i deriva política que tenim mai hauria començat a llegir-lo. Tanmateix, la seua lectura l'he compaginat  amb altres llibres, cosa que no solc fer quasi mai, a conseqùència de la seua rellevància i necessitat per fer analogies dels exemples que posa amb la realitat que tenim a Espanya i al nostre País Valencià sobre les polítiques feixistes. Aquest assaig està escrit per Jason Stanley (1969), professor de filosofia a la Universitat de Yale (EUA) i doctorat a la Universitat d'Oxford (Anglaterra) a més de ser escriptor habitual dels p

Circular pels pares d'alumnes

Estimades famílies: L’assemblea de mestres del centre, després d’haver analitzat les mesures per a la reducció del dèficit a la Comunitat Valenciana, i davant de les retallades que afecten a l’àmbit educatiu, vol manifestar-vos que: Els sectors públic d’ensenyament i sanitat, en contra del que en un principi es va manifestar, pateixen una greu retallada pressupostària, que afectarà directament als usuaris, que no són altres que els ciutadans en general i l’alumnat en particular. De quina manera van a afectar les retallades a la nostra escola pública? De moment, i per al present curs, els centres ja hem patit: •Una rebaixa per que fa a la quantia de les beques de menjador concedides, abans totes cobrien el 100% de les despeses, i en l’actualitat se’n han concedit tres categories: el 100%, el 70% i el 40% del total de les despeses. •Les reduccions de plantilles a les escoles: augmentant les ràtios, fent desaparèixer programes d’educació compensatòria, recolzaments i desdoblaments, acomia

Escola pública o Escola concertada?

Potser mai t'hages plantejat matricular al teu fill en una escola que no siga pública, o potser sí. Són temps difícils, temps de retallades i temps de crisi, però no sols econòmica, també ideològica. La paraula crisi significa canvi, com tots sabeu, però a voltes no es tracta d'un canvi de ideologia, més bé d'absència d'aquesta. I com deia el meu professor de història (Sr. Ballester) a l'institut: "qui diu no tindre idees polítiques, acaba sempre votant a la dreta". Actualment una gran part de gent de classe mitja-alta porta als seus fills a escoles privades o concertades, o almenys eixa és la meua percepció del casos que conec. Les raons són variades, i segons ells, argumenten que el nivell d'una escola privada no es pot comparar amb una de pública, o que volen que aprenguen en anglès, o que no volen que es barregen amb xiquets romanesos, gitanos, etc. Diuen que és impossible que el nivell acadèmic siga igual quan els mestres hem de dedicar quasi tot