Passa al contingut principal

Moncofa: La democràcia segons alguns.




Ací m'agradaria fer-me resò de com estan les coses a Moncofa a nivell polític, i del nivell de tensió que el PP està donant-li a aquesta legislatura per tal d'aconseguir el poder per lo civil o per lo criminal. Aquestes varen ser les paraules del regidor del BLOC a Moncofa quan li vaig preguntar el que va passar al plenari:


Josep Canós Marcos ha dit...


Moltes gràcies Raulatxo, el dijous va ser un dia de tristessa per la democràcia. Estem intentan portar una política de consens i ens trobem amb circos i shows populistes que intenten, constantment,acallar la nostra veu perque només els interessa sentir la seua com porten fent-ho desde la investidura.
Diuen que som nosaltres els provocadors,quan portem callats tots els plenos per no caure en el que ells busquen, la hostilitat i la provocació.
Nosaltres voliem fer la revisió a la baixa del cadastre però també som consciens i sabem que el ministeri no voldría fer-la. Per això durant el meu torn de paraula ho vaig explicar però tambe vam dir que el BLOC presentaria una reducció del tipo impossitiu i estudiaria bonificacions pels més afectats, de manera gradual, perque siga viable per l'ajuntament. Vaig expossar tota la informació que teniem, sense tapujos ni ocultar la informació, perque no volem enganyar al poble amb política sensasionalista per recaudar vots. DE moment estem sent fidels al nostre programa, encara que ens enfrontem molts cops als nostres companys d'equip de gobern i això és el que els molesta al PP.
El pleno, va ser un espectacle. Durant el meu torn de paraula, hem van interrumpir (com sempre fan i en el video del ple és veu tot clarament) faltan a tots els drets democràtics de la nostra societat ,amb insults de mentiros, que estava coaccionat, que no sabia el que deia i altres insults que van vindre de la gent del públic. A part, de l'acte lamentable i violent,una concejal abandona els seu escany, durant el meu torn de paraula,i va donar un cop fort a la meua taula impossant la seua llei mentres el candidat del PP s'alçava del seu escany a aplaudir i incitar al públic a seguir-lo, no deixant obrir a debat el nostre vot lliure.Sembla que tene por de que es sapiga la veritat.
Les seues consignes són: "A este xic hem d'aburrir-lo, afonar-lo, que se'n vaja de la política i que vinga el segon que en ell si",és preocupem més d'intentar trencar el pacte que solucionar els problemes del poble. Ho porten tot preparat que gent del seu partit ja m'ha avisat.
Crec q tots els partidaris del PP no són així i són resposables amb el seu poble,i estan veient el q s'estan fent i no els agrada gens.
El trist és q això ve passant desde fa més de tres plens.
El BLOC s'ha cansat de callar i això els incomoda, van tornar a treure que el BLOC no tenia el vot lliure i que estavem coaccionats i que erem uns cobarts (però ells mantenen q vaig ser jo el que va treure el tema, però el video del ple es veu tot). I cada cop que contestem a ixes difamacions, es fiquen nerviosos i actuen amb violencia. Es veu que no han dit tota la veritat als seus votants i necessiten justificar com han pogut perdre algo que ja ho tenien guanyat i el BLOC s'anat a ballar amb la més lletja.
El BLOC se sent coacionat per una dreta que només li importa la seua veu, hem sigut insultats, coaccionats, atacats psicologicament i tot perque creiem en la llibertat i el joc democràtic. Ells continuen dient que van ser la llista més votada i que per arribar al poder han de intentar trencar l'eslabo més xicotet, que és el BLOC o així són les ordres de diputació, al més pur estil de la extrema dreta.
Però, lo realment trist és que no sumen sino creen hostilitat que ja a desencadenat enfrontaments físics entre els presents al pleno.
El poble és qui patirà el seu comportament, però nosaltres continuarem intentan solucionar la situació del nostre municipi que per això el BLOC esta en política i no per buscar un lloc en la diputació per a col·locar-nos de per vida.
Espere que tot això s'acabe i poguem treballar tots junts, amb llibertat i democràcia perque els nostres ciutadans no estan per vore salvame deluxe sino que necessiten solucions i solucions ja.
Moltes gràcies raulatxo, hi ha molta gent que ens esta recolçant i és d'agraïr en aquest moments durs i dificils.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Fatxa" de Jason Stanley. Un llibre per a llegir amb el llapis a la mà.

Hui òbric el meu blog per a opinar una altra vegada sobre un llibre. El seu títol original és "How Fascism Works" i s'ha traduït al valencià com " Fatxa ". El seu autor és Jason Stanley.  Portada del llibre Cal dir que aquest llibre el descobrisc mitjançant fotografies on diversos polítics l'usen com a recurs visual durant les contestacions en seu parlamentària davant de l'extrema dreta. Però sense la conjuntura actual i deriva política que tenim mai hauria començat a llegir-lo. Tanmateix, la seua lectura l'he compaginat  amb altres llibres, cosa que no solc fer quasi mai, a conseqùència de la seua rellevància i necessitat per fer analogies dels exemples que posa amb la realitat que tenim a Espanya i al nostre País Valencià sobre les polítiques feixistes. Aquest assaig està escrit per Jason Stanley (1969), professor de filosofia a la Universitat de Yale (EUA) i doctorat a la Universitat d'Oxford (Anglaterra) a més de ser escriptor habitual dels p

Circular pels pares d'alumnes

Estimades famílies: L’assemblea de mestres del centre, després d’haver analitzat les mesures per a la reducció del dèficit a la Comunitat Valenciana, i davant de les retallades que afecten a l’àmbit educatiu, vol manifestar-vos que: Els sectors públic d’ensenyament i sanitat, en contra del que en un principi es va manifestar, pateixen una greu retallada pressupostària, que afectarà directament als usuaris, que no són altres que els ciutadans en general i l’alumnat en particular. De quina manera van a afectar les retallades a la nostra escola pública? De moment, i per al present curs, els centres ja hem patit: •Una rebaixa per que fa a la quantia de les beques de menjador concedides, abans totes cobrien el 100% de les despeses, i en l’actualitat se’n han concedit tres categories: el 100%, el 70% i el 40% del total de les despeses. •Les reduccions de plantilles a les escoles: augmentant les ràtios, fent desaparèixer programes d’educació compensatòria, recolzaments i desdoblaments, acomia

Un altre curs acaba. I ja en són vint.

Ahir va ser l'últim dia del vinté curs que, com a mestre, porte des que vaig aprovar les oposicions allà per l'any 2000, encara al segle passat. No ha estat un curs qualsevol... Certament, el confinament a casa des del 13 de març fins l'acabament del curs realitzant el col·le a casa mitjançant el mòbil, les tauletes i qualsevol dels mitjans tecnològics ha estat una aventura per a la qual no hi estàvem preparats quasi ningú. Tanmateix, la resposta dels alumnes i les famílies ha estat espectacular.  CEIP CIENTÍFIC AVEL·LÍ CORMA (MONCOFA) Ha estat a més la primera promoció d'alumnes que he tutoritzat a Moncofa i això ha resultat molt especial. No ha estat fàcil tampoc desprès de 16 cursos consecutius al 2n cicle de Primària agafar alumnes de primer curs. Però ensenyar a llegir i escriure, començar a construir els conceptes i algorítmes més elementals, les normes més bàsiques de convivència i col·laboració dins de treballs cooperatius... He après en els últims