Passa al contingut principal

Temps de crisi, temps d'inversions.

Són temps difícils per a tots i per a tot. Ara mateix estem molt preocupats per la situació de precarietat econòmica general que ens porta misèria laboral i social. No sabem que fer i és normal, doncs són eixos èssers abstractes anomenats "mercats" els que fan i desfan al seu gust i nosaltres no som capaços de vore'ls, de posar-los cara, són èssers intangibles als que no podem dir-los res de res. Doncs sols ens queda confiar en els polítics de torn (vaja acte de fe) que cada volta ens fan més pobres amb retallades de sou, de drets socials, de serveis públics i d'nseguritat laboral, i tot per tal de fer creure als "mercats" que nosaltres els pagarem tots eixos diners que tan amablement ens presten per un "mòdic" interès i que en ningun cas volem fer enutjar a eixa cosina (prima de riesgo) que tenen que sembla tan inestable i que dóna la impressió que tinga la menstruació tots els dies de l'any. Així doncs, per tal de pagar, nosaltres patirem el que faça falta per a que els més rics del planeta cada volta siguen més rics i nosaltres més pobres amb el vist i plau dels nostres polítics als que no se'ls ocurreix cap idea millor per eixir d'esta situació.
Aleshores pareix ser que estem indefensos, que no depén de nosaltres solucionar esta crisi i que sols ens queda patir-la, callant inclús quan seguim veient  casos com EMARSA al País Valencià que ens encenen la sang...en fi, més del mateix.
Jo ric quan recorde allò que deia Rubalcaba de que eixirem tots a la vegada de la crisi o no eixirem. Els temps de crisi són temps d'oportunitat per aquells que realment tenen idees bones, per aquells que més esforç posen i on la qualitat i el saber fer s'imposarà a la quantitat i al fer per fer. I creieu que tots treballem igual? Què posem el mateix per superar la situació? Què tots som igual d'espavilats per tal de vore i saber quines són les vies adequades per trobar l'eixida? No clar que no. Tot açò que aplique a les persones és extrapolable als diferents territoris de l'estat espanyol i tots els membres de la Unió Europea. Vos sona allò de l'Europa de les dues velocitats?
Per tot açò vos anime a no caure en la inacció davant d'esta situació. A nivell personal és l'hora de formar-se, de reinventar-se, d'aprendre coses noves per a ser el més competitiu possible, de no rendir-se, d'imaginar solucions diferents als altres, de ser originals. Per altra banda a nivell social cal no deixar que els polítics es troben còmodes, ells igual mengen cada dia, feu-los saber que esteu ahi, que patiu, que no tot és retallar, que potser cal invertir també i apostar per solucions diferents i noves perquè sols pagant als mercats per la seua benevolència no eixirem mai d'ací, ja que açò és pa per hui i fam per a demà.
Sobre les inversions locals, les seues prioritats a l'hora de colocar els escassos recursos i les factures impagades per ajuntaments i Generalitat també hi ha molt que dir, però serà en una altra ocasió.

Comentaris

  1. Raulatxo: al País Valencià cal un canvi de model productiu amb profonditat. Jo fa 35 anys que ho digué però els vius que hi ha per les nostres terres se'n rigueren. El turisme, la rajola, i la festa porta a totes les febleses que hem vist. Cal apostar per les empreses de base tecnològica creades a les universitats, es legal fer-ho i es el model dels països avançats per crear llocs de treball altment qualificats i engrescar els estudiants. Amb els oportuns controls perquè la cultura local respècte als diners es la que es.
    Hem de recolzar els nostres productes agricoles i mariners, tenim products unics que ni tant sols en fem cas, en fi, i que el turisme, la rajola, i la festa, pasen pel filtre del lliure mercat i la competència, es de justicia. No tenim d'altres eixides.

    Una abraçada,


    Robin Hood of Sherwood

    ResponElimina
  2. Els nostres polítics recents han estat els gestors més dolents de la història. No han sabut canviar el rumb quan tenien el vent propici, (potser per por a l'empresari, per incompetència o per alguna cosa pitjor) i ara no tenen ni idea de cap on dirigir l'embarcació i el vent ja no bufa. Ja portem anys parats, en crisi, seguim sense saber cap on anem i quan decideixen quin serà el nou model productiu haurem d'esperar anys i anys per a que produeixi prou creixement econòmic per traure la gent de l'atur. Així de mal estem i el que ens queda amb polítics com els que manen i als que els nostres amics, familiars i veïns continuen donant-li el seu suport.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

"Fatxa" de Jason Stanley. Un llibre per a llegir amb el llapis a la mà.

Hui òbric el meu blog per a opinar una altra vegada sobre un llibre. El seu títol original és "How Fascism Works" i s'ha traduït al valencià com " Fatxa ". El seu autor és Jason Stanley.  Portada del llibre Cal dir que aquest llibre el descobrisc mitjançant fotografies on diversos polítics l'usen com a recurs visual durant les contestacions en seu parlamentària davant de l'extrema dreta. Però sense la conjuntura actual i deriva política que tenim mai hauria començat a llegir-lo. Tanmateix, la seua lectura l'he compaginat  amb altres llibres, cosa que no solc fer quasi mai, a conseqùència de la seua rellevància i necessitat per fer analogies dels exemples que posa amb la realitat que tenim a Espanya i al nostre País Valencià sobre les polítiques feixistes. Aquest assaig està escrit per Jason Stanley (1969), professor de filosofia a la Universitat de Yale (EUA) i doctorat a la Universitat d'Oxford (Anglaterra) a més de ser escriptor habitual dels p

Circular pels pares d'alumnes

Estimades famílies: L’assemblea de mestres del centre, després d’haver analitzat les mesures per a la reducció del dèficit a la Comunitat Valenciana, i davant de les retallades que afecten a l’àmbit educatiu, vol manifestar-vos que: Els sectors públic d’ensenyament i sanitat, en contra del que en un principi es va manifestar, pateixen una greu retallada pressupostària, que afectarà directament als usuaris, que no són altres que els ciutadans en general i l’alumnat en particular. De quina manera van a afectar les retallades a la nostra escola pública? De moment, i per al present curs, els centres ja hem patit: •Una rebaixa per que fa a la quantia de les beques de menjador concedides, abans totes cobrien el 100% de les despeses, i en l’actualitat se’n han concedit tres categories: el 100%, el 70% i el 40% del total de les despeses. •Les reduccions de plantilles a les escoles: augmentant les ràtios, fent desaparèixer programes d’educació compensatòria, recolzaments i desdoblaments, acomia

Un altre curs acaba. I ja en són vint.

Ahir va ser l'últim dia del vinté curs que, com a mestre, porte des que vaig aprovar les oposicions allà per l'any 2000, encara al segle passat. No ha estat un curs qualsevol... Certament, el confinament a casa des del 13 de març fins l'acabament del curs realitzant el col·le a casa mitjançant el mòbil, les tauletes i qualsevol dels mitjans tecnològics ha estat una aventura per a la qual no hi estàvem preparats quasi ningú. Tanmateix, la resposta dels alumnes i les famílies ha estat espectacular.  CEIP CIENTÍFIC AVEL·LÍ CORMA (MONCOFA) Ha estat a més la primera promoció d'alumnes que he tutoritzat a Moncofa i això ha resultat molt especial. No ha estat fàcil tampoc desprès de 16 cursos consecutius al 2n cicle de Primària agafar alumnes de primer curs. Però ensenyar a llegir i escriure, començar a construir els conceptes i algorítmes més elementals, les normes més bàsiques de convivència i col·laboració dins de treballs cooperatius... He après en els últims