Passa al contingut principal

Quan els vots tenen cames

Sempre que he assistit a una manifestació, que ni en són moltes ni poques, he tingut l'agradable sensació de que no estic sol al món, i que realment allò que pense no és tan desgavellat. Em plena de goig i em fa sentir part d'alguna cosa més gran on puc parlar lliurement sense sentir-me un alienígena, i on dir País Valencià no es mentar al dimoni, ja que malgrat que esta denominació de la nostra terra està arreplegada a l'Estatut d'autonomia, gràcies a C9 i al govern del PP els darrers disset anys tot açò havia esdevingut quasi clandestí.
Les darreres manifestacions on he estat són per TV3 i defensa dels serveis públics valencians, i ambdós varen ser multitudinàries a Castelló.

Mestres de Betxí a la Manifestació de Castelló.

A la manifestació pels serveis públics a Castelló de la Plana érem al voltant de 30.000 persones demanant una educació, una sanitat i una justícia de qualitat i pública, així com un respecte pels professionals que allí treballem. Dient-li al Consell que prou de retallades i que assumeixen les responsabilitats per la seua mala gestió, a més que amb les retallades mai es solucionaran els problemes que ells, i d'altres, no han sabut previndre a temps. Però no sols érem 30.000 a Castelló. Cal afegir les 150.000 persones a València i les quasi 40.000 a Alacant. Cal dir que no tots els allí presents érem rojos, rabuts i nacionalistes. Molts professionals votants del PP estan farts de que se'ns retalle sempre als mateixos, ja que quan et toquen la butxaca no hi ha colors. Fins i tot Alberto Fabra ha dit (en castellà clar) que ell també s'hagués manifestat com a pare que ha de donar de menjar als seus fills, però que les mesures són necessàries. Jo li diria el que deia José Luis Sampedro "si et toca posar mesures que consideres que no són justes, però les poses igual, doncs ves-te'n".
Els polítics continuen sense tindre ni idea de com o quan eixirem d'aquesta situació on ens han dut uns financers sense escrúpols i uns polítics miserables i mediocres. Polítics que ens veien com a vots potencials i no com a persones. Doncs ara els vots tenen cames i cervell. Som molts i no anem a permetre que segueixen fent-nos pagar per la seua mala gestió, ja no.
S'ha acabat el temps, no anem a deixar que continuen abusant impunement del poder. Si no són capaços de trobar solucions adequades, justes i dirigides a crear i no a destruir que deixen pas a uns altres. Els vots tenen cames i es dirigeixen cap a les urnes, però esta vegada amb sentit crític i amb ganes de fer pagar als que ens han dut a la ruïna, al rescat financer i a la vergonya.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Fatxa" de Jason Stanley. Un llibre per a llegir amb el llapis a la mà.

Hui òbric el meu blog per a opinar una altra vegada sobre un llibre. El seu títol original és "How Fascism Works" i s'ha traduït al valencià com " Fatxa ". El seu autor és Jason Stanley.  Portada del llibre Cal dir que aquest llibre el descobrisc mitjançant fotografies on diversos polítics l'usen com a recurs visual durant les contestacions en seu parlamentària davant de l'extrema dreta. Però sense la conjuntura actual i deriva política que tenim mai hauria començat a llegir-lo. Tanmateix, la seua lectura l'he compaginat  amb altres llibres, cosa que no solc fer quasi mai, a conseqùència de la seua rellevància i necessitat per fer analogies dels exemples que posa amb la realitat que tenim a Espanya i al nostre País Valencià sobre les polítiques feixistes. Aquest assaig està escrit per Jason Stanley (1969), professor de filosofia a la Universitat de Yale (EUA) i doctorat a la Universitat d'Oxford (Anglaterra) a més de ser escriptor habitual dels p

Circular pels pares d'alumnes

Estimades famílies: L’assemblea de mestres del centre, després d’haver analitzat les mesures per a la reducció del dèficit a la Comunitat Valenciana, i davant de les retallades que afecten a l’àmbit educatiu, vol manifestar-vos que: Els sectors públic d’ensenyament i sanitat, en contra del que en un principi es va manifestar, pateixen una greu retallada pressupostària, que afectarà directament als usuaris, que no són altres que els ciutadans en general i l’alumnat en particular. De quina manera van a afectar les retallades a la nostra escola pública? De moment, i per al present curs, els centres ja hem patit: •Una rebaixa per que fa a la quantia de les beques de menjador concedides, abans totes cobrien el 100% de les despeses, i en l’actualitat se’n han concedit tres categories: el 100%, el 70% i el 40% del total de les despeses. •Les reduccions de plantilles a les escoles: augmentant les ràtios, fent desaparèixer programes d’educació compensatòria, recolzaments i desdoblaments, acomia

Un altre curs acaba. I ja en són vint.

Ahir va ser l'últim dia del vinté curs que, com a mestre, porte des que vaig aprovar les oposicions allà per l'any 2000, encara al segle passat. No ha estat un curs qualsevol... Certament, el confinament a casa des del 13 de març fins l'acabament del curs realitzant el col·le a casa mitjançant el mòbil, les tauletes i qualsevol dels mitjans tecnològics ha estat una aventura per a la qual no hi estàvem preparats quasi ningú. Tanmateix, la resposta dels alumnes i les famílies ha estat espectacular.  CEIP CIENTÍFIC AVEL·LÍ CORMA (MONCOFA) Ha estat a més la primera promoció d'alumnes que he tutoritzat a Moncofa i això ha resultat molt especial. No ha estat fàcil tampoc desprès de 16 cursos consecutius al 2n cicle de Primària agafar alumnes de primer curs. Però ensenyar a llegir i escriure, començar a construir els conceptes i algorítmes més elementals, les normes més bàsiques de convivència i col·laboració dins de treballs cooperatius... He après en els últims